Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și Zu Tv, în grila Digi Tv Satelit

  • DTH-ul românesc Digi Tv (serviciu de televiziune prin satelit) a introdus în grila de canale 5 noi televiziuni: Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și Zu Tv.


    antenele%2Bla%2Bdigi%2Btv%2Bsatelit%2BDTH.jpg



    Cele 5 televiziuni sunt preluate prin simulcrypt de la DTH-ul românesc Focus Sat, prin adăugarea în transmisia acestor canale a unui sistem de criptare suplimentar (Nagravision, utilizat de Digi Tv România). Focus Sat și Digi Tv România emit prin aceeași poziție orbitală (se poate recepționa semnal de la ambele DTH-uri fără reorientarea antenei). Astfel, abonații Digi Satelit România au posibilitatea sa vizioneze aceste cinci televiziuni fără sa mai fie necesară transmisia acestora pe o frecvență separată.



    Cei care dețin un receptor FTA (destinat recepției canalelor necodate, adică un receptor care poate scana diverse frecvente de pe sateliți, nu doar cele ale unui operator) pot face verificări la pozitia orbitală 0,8 grade Vest și vor observa că au fost create pozițiile virtuale pentru cele 5 televiziuni (fiecare având câte un punct adăugat la sfârșitul denumirii) și a fost adăugată criptarea utilizată de Digi Tv.



    Frecvențele utilizate sunt 11996, SR 28000, polarizare verticală (pentru Antena 1 SD, Antena 3, Antena Stars și Happy Channel) și 11938, SR 28000, polarizare orizontală (pentru Zu Tv). Pentru Antena 1 HD, la ora publicării acestui articol (ora 16:05, 2 octombrie 2018), nu exista o poziție virtuala, asa cum au deja celelalte cinci canale SD.


    antene%2Bdigi%2Btv%2Bsatelit%2B1.jpg


    antene%2Bdigi%2Btv%2Bsatelit%2B2.jpg


    antene%2Bdigi%2Btv%2Bsatelit%2B3.jpg


    Pe 18 iulie 2018, RCS RDS a anunțat ca a încetat litigiile cu societățile din grupul Antena, cu care a semnat un contract de retransmisie.



    UPDATE 2 octombrie 2018, ora 17:00: Conform unor membrii (Alin și Emil) ai comunității de Facebook a HD Satelit, cele 5 televiziuni au intrat deja în rezoluție SD ( Standard Definition) pe receptoarele oficiale ale Digi Tv. La scanare manuală, sunt găsite pe pozițiile 5, 12, 28, 29 și 69. Aceste televiziuni sunt incluse în pachetul Popular.



    Sursa: https://hdsatelit.blogspot.com…3-antena-stars-happy.html



Forum Romania LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!