Inedit Tv va deveni ITV România și va emite în HD

  • Televiziunea Inedit Tv se pregătește pentru emisia în rezoluție High Definition. În această primăvara, ca un prim pas, a efectuat tranziția la formatul 16:9. Am contactat televiziunea Inedit Tv pentru a obține mai multe informații pentru cititorii HD Satelit.


    inedit%2Btv%2Bhd.jpg


    "Trecerea la 16:9 din primăvară a fost doar un prim pas dintr-un proces de transformare și rebranding total. Din decembrie am început testele în HD 720P pe transmisia online, urmează testele în 1080. Am avut nevoie de această tranziție pentru a putea realiza o arhivă de emisiuni HD. În ianuarie, cel mai probabil, campania de rebranding se va finaliza, iar Inedit TV se va transforma în ITV România. De atunci vom transmite semnal HD în MPEG4, atât către satelit, cât și către operatorii de televiziune prin cablu care sunt dispuși să ne preia la aceasta calitate. Bineînțeles, rebranding-ul va însemna și o schimbare semnificativa a grilei de programe", a precizat Inedit Tv.



    inedit%2Btv%2Bitv%2Bhd.jpg



    "Deja se lucrează la noul platou din Casa Presei, care va fi dotat cu camere și echipamente Full HD. Pe satelit și cablu emitem in continuare in SD 576i MPEG2, dar suntem in discuții avansate cu operatorii de cablu pentru trecerea la HD in MPEG4. E posibil sa efectuăm trecerea tot în doua etape, mai întâi 720p și apoi 1080", a mai precizat televiziunea Inedit Tv pentru HD Satelit.



    Testele în HD 720p pot sa fie vizionate online AICI. Se observă că pachetul grafic este deja afișat în rezoluție HD.



    Sursa: https://www.hdsatelit.com/2018…ni-itv-romania-si-va.html

Forum Romania LinuxSat

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!