Posts by diamos1

    Σε HD θα εκπέμπει η ΕΡΤ - Και διαδικτυακά κανάλια ERTsports μέσω ERTFLIX

    acb65f96bbb0c042e092.jpg

    Η δημόσια τηλεόραση ανακοινώνει ότι θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1,ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 και σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD).

    Η έναρξη εκπομπής των τριών καναλιών σε Ηigh Definition θα γίνει, στις 5 το πρωί, της προσεχούς Τρίτης, 1η Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ1 θα εκπέμψει αμέσως τη νέα υψηλής ευκρίνειας εικόνα της σε όλη την επικράτεια, ενώ το ΗD σήμα της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 θα γίνει σταδιακά προσβάσιμο σε πλέον του 80% του πληθυσμού της χώρας.

    Εξυπακούεται ότι παράλληλα θα συνεχισθεί και η σημερινή εκπομπή των τριών καναλιών σε ποιότητα κανονικής ευκρίνειας (SD), προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα λήψης στις παλαιότερες τηλεοράσεις, που δεν διαθέτουν την τεχνολογία HD.

    Eπίσης, η ΕΡΤ με χαρά ανακοινώνει ότι μαζί με το κανάλι της Βουλής, που ήδη εκπέμπεται σε όλη την επικράτεια, το επόμενο διάστημα και το σήμα των άλλων καναλιών που μεταδίδονται από τους πολυπλέκτες της ΕΡΤ, δηλαδή η δημόσια τηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ) και τα ξενόγλωσσα κανάλια BBC World, TV5 και DW, σταδιακά θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

    Παράλληλα αναβαθμίζεται και ο τρόπος μετάδοσης των αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, στον οποίο τον πρώτο λόγο θα έχει η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1, αλλά και η διαδικτυακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην οποία θα προβάλλεται στο εξής αποκλειστικά το κανάλι ΕΡΤSports.

    Δηλαδή αν δεν είχαν πληρώσει τα αθλητικά δικαιώματα θα ήταν ικανοί να το κλείσουνε.

    4Κ έπρεπε να το κάνουν όχι να πάμε πίσω πάλι.

    Κανονικά θα έπρεπε τα κανάλια ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3 να γίνουν HD και να παραμείνει και η ΕΡΤsport σε HD. Η άποψη της ΝΔ για το εύρος και την λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι γνωστή απ το 2013 απλώς τώρα δεν βιάζονται...

    Η ΕΡΤ-1 γίνεται HD και η ΕΡΤ sport ...SD

    Αυτήν την εβδομάδα υποβαθμίζεται η ποιότητα του ΕRT Sports από υψηλή ευκρίνεια (HD) σε τυπική (SD) και αναβαθμίζεται η ΕΡΤ1 σε κανάλι υψηλής ευκρίνειας. Tο αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ δεν θα κλείσει, καθώς υπάρχουν πολλά αθλητικά δικαιώματα, αλλά δεν θα μεταδίδει τα σημαντικά γεγονότα, τα οποία μεταφέρονται πλέον στην ΕΡΤ1.


    e416d5.jpg

    MEGA: "Ράβε Ξήλωνε, δουλειά να μην σου λέιπει..."

    Πρόταση σε COSMOTE TV και NOVA έκανε η ειδική διαχείρηση της "ΤHΛΕΤΥΠΟΣ" για την επαναφορά του σήματος στις δύο πλατφόρμες. Η πρόταση συνοδεύεται από προσλήψεις για τη λειτουργία του καναλιού σε ιντερνετική μορφή. Δεν σχετίζεται με την επαναφορά του Mega στις οθόνες σε πλήρη λειτουργία, αλλά με την πρόβλεψη του νόμου, βάσει της οποίας η επιχείρηση πρέπει να λειτουργεί προκειμένου να γίνει εκκαθάριση. Για να εκπέμψει έστω και προσωρινά το Mega από τις πλατφόρμες θα πρέπει να λάβει έγκριση από το ΕΣΡ.

    Mega_Epanaleitoyrgia-cleaned-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CC%81%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.jpg

    Τέτοιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται για να καλυφθούν όλοι έναντι του νόμου. Είναι γνωστό πως ο ν. 4339/2015 του αρμόδιου υπουργού, όπως τροποποιήθηκε, δίνει ακόμη και σήμερα τη δυνατότητα διεκδίκησης της έβδομης άδειας εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Αν έπαιρνε άδεια το Mega αυτομάτως θα αποκτούσε μεγαλύτερη αξία.

    Αυτό διεκδικούν και οι εργαζόμενοι, που προσέφυγαν στα δικαστήρια, εξηγώντας πως υπάρχει η νομική δυνατότητα. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης η ειδική διαχείριση, συνεπικουρούμενη από την Grant Thornton, υποστήριξε πως το Mega έχει πολλά χρέη, επικαλούμενη οικονομικά στοιχεία της χρήσης του… 2014. Η αλήθεια είναι πως από τότε η Τηλέτυπος κάλυψε τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και υπάρχει μόνο μία εκκρεμότητα 15 εκατ. ευρώ από το δάνειο που είχε λάβει.

    Τα στοιχεία αυτά είναι σε γνώση και της Grant Thornton, που για λογαριασμό των τραπεζών είχε αναλάβει την υποχρέωση σύνταξης των δύο επενδυτικών σχεδίων. Και σίγουρα οι τράπεζες, που έχουν δεσμεύσει τους εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της Τηλέτυπος, γνωρίζουν την πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι στο δικαστήριο πρότειναν τη διεκδίκηση της άδειας, αλλά η πλευρά της ειδικής διαχείρισης υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα χρήματα από τις… τράπεζες.

    75935e3aaa1a3ed0d0834.jpg


    Δεν ειναι ακόμα όλες οι εκπομπες υποτιτλισμένες απ οτι ειδα. Εχει ομως απ τις καλυτερες ποιοτητες HD. Για ποια συνρομητικη πλατφορμα αραγε οι υποτιτλοι στα ελληνικά? Πρωτόγνωρο επισης να υπαρχει καναλι ελληνικου ενδιαφεροντος σ αυτη την τροχιακη θέση.

    Ξανά στις οθόνες το Mega! Ή Αλλιώς: Ανοίγει για να κλείσει καλύτερα!

    Για τις ανάγκες του πλειστηριασμού

    Επιστρέφει στις οθόνες το Mega! Ο τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να μεταδώσει πρόγραμμα, προκειμένου να προχωρήσει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος. Ο ν. 4307/2014 δίνει τη δυνατότητα της ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία μιας επιχείρησης, όμως χρησιμοποιείται για να οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Όταν όμως δεν υφίσταται λειτουργία της εταιρείας που έχει εξασφαλίσει την απόφαση της προστασίας από τους πιστωτές, τότε υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα σε όλη τη διαδικασία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης "ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ" ο ειδικός εκκαθαριστής προτίθεται το επόμενο διάστημα να λειτουργήσει το Mega ως πρόγραμμα, αλλά θα ανέβει αποκλειστικά στις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και του OTE, με μόνο στόχο να προχωρήσει νομότυπα η ειδική διαχείριση, που εξελίσσεται σε εκκαθάριση.

    Όπως διαμηνύθηκε, η επιστροφή του Mega στις οθόνες θα γίνει με έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και μόνο για να προχωρήσει ο πλειστηριασμός.

    Πηγή: ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

    ΕΡΤSports launch trailer


    Το Σάββατο (9/2) θα κάνει την εμφάνισή του το νέο, αποκλειστικά αθλητικό, κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με Bayern, Barca, Juventus και άλλα πολλά. Το ΕΡΤ Sports HD, όπως σημειώνουν τα στελέχη της Μεσογείων θα μεταδίδει 24 ώρες το 24ωρο «το πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο, ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς, για όλους τους Ελληνες πολίτες και για όλα τα αθλήματα».

    Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγώνες της Super League, της Football League, τα παιχνίδια της Basket League, όλα τα Grand Prix της F1, τένις, τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και αθλητικές εκπομπές.

    Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

    ΣΑΒΒΑΤO 9/2/19

    06:00 BAYERN TV 37 LEVERKUSEN - BAYERN

    08:30 ROMA TV 36 ROMA - MILAN

    11:15 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LEAGUE 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    ΑΡΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ε) (03/02/19)

    13:00 ΠΟΛΟ CHAMPIONS LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΓΙΟΥΓΚ (Μ) (6/2/2019)

    14:00 ΠΟΛΟ Α1 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΧΙΟΣ 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Ζ)

    15:30 BAYERN 37 TV MAGAZINO

    16:00 CITY TV 38 MAN CITY- ARSENAL

    19:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LEAGUE 20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    ΞΑΝΘΗ- ΛΑΜΙΑ (Ζ)

    20:55 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    22:00 BARCA TV 64 BARCELONA – REAL M.

    01:00 CITY TV 38 MAN CITY – ARSENAL

    04:00 ΠΟΛΟ CHAMPIONS LEAGUE

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΙΟΥΓΚ (Ε) (6/2/19)

    05:00 Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ (14/10/1994) (1652)


    ΚΥΡΙΑΚΗ 10/2/19

    06:00 JUVENTUS TV 36 JUVENTUS – PARMA

    09:00 BARCA TV 63 BARCELONA – VALENCIA

    12:00 CITY TV 39 EVERTON – MAN CITY

    15:00 BARCA TV 64 BARCELONA – REAL

    18:00 JUVENTUS 36 MAGAZINO

    18:15 SUPERLEAGUE DAY

    19:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LEAGUE 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζ)

    20:55 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    22:00 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ (Ζ)

    01:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SUPER LEAGUE 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    ΞΑΝΘΗ – ΛΑΜΙΑ (Ε) (09/02/19)

    03:00 BAYERN 37 MAGAZINO

    03:30 ΣΤΙΒΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ 1η ΜΕΡΑ (Ε) (09/02/19)

    05:00 ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΥΡΟΣ

    Το ΕΡΤ Sports HD, το νέο, αποκλειστικά αθλητικό κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ξεκινά επίσημα στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου.

    Μέσα από τις συχνότητες του νέου καναλιού, η ΕΡΤ φέρνει σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο, πλούσιο και ελεύθερο αθλητικό περιεχόμενο.

    Η Super League, η Football League, τα παιχνίδια της Basket League, όλα τα Grand Prix της F1, το τένις, οι μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και αθλητικές εκπομπές με πλούσιο ρεπορτάζ και αποκλειστικό περιεχόμενο από κανάλια μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, συνθέτουν το πρόγραμμα του ΕΡΤ Sports HD.

    Για τη λήψη της εκπομπής του καναλιού δεν απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών, καθώς αυτό θα εκπέμπει αυτόματα από τις συχνότητες που κατέχει η ΕΡΤ HD.

    Πηγή: ΕΡΤ.

    4a8e215e0da871a.png

    Νέες εγκαταστάσεις από την Telmaco για το MAD TV.

    Σε αναβάθμιση του εξοπλισμού παραγωγής και εκπομπής προγραμμάτων προχώρησε η Telmaco για το MAD TV.

    Τα δύο studio 350 τ.μ. του MAD TV έχουν πλέον τη δυνατότητα 4κάμερης παραγωγής σε ποιότητα HD & 4k, ενώ η μετάδοση όλων των προγραμμάτων του MAD (MAD TV, MAD Greekζ, MAD Hits, MAD Cyprus) αναβαθμίζεται σε HD.

    Επιπλέον αναβαθμίστηκαν οι υποδομές playout ώστε πλέον είναι εφικτή η μετάδοση πολλαπλών τηλεοπτικών και streaming προγραμμάτων με ελάχιστη προετοιμασία.

    Από 1η Φεβρουαρίου 2019 η ΕΡΤ αλλάζει συχνότητα

    Η ΕΡΤ εκπέμπει στο δικό της ψηφιακό δίκτυο. Δείτε τα κανάλια της επικράτειας στο παρακάτω βίντεο:


    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών της ΕΡΤ και πλέον, από την Παρασκευή η συχνότητα λήψης του πρώτου ψηφιακού μπουκέτου της δημόσιας τηλεόρασης θα εξυπηρετείται μόνο από τους πομπούς της ΕΡΤ και όχι από αυτούς της DIGEA.

    Ως εκ τούτου, οι τηλεθεατές των περισσότερων περιοχών στη χώρα θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους, με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο αναζήτησης, προκειμένου να αποθηκεύσουν τα κανάλια της ΕΡΤ στις νέες συχνότητες εκπομπής.

    Ο ΑΝΤ1 ενδιαφέρεται να «ξαναζωντανέψει» το MEGA

    Η διοίκηση του ΑΝΤ1 θα είναι, σύμφωνα με τη Real, από τους μνηστήρες της ταινιοθήκης, έχοντας όμως και άλλα σχέδια κατά νου.


    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο ΑΝΤ1 ενδιαφέρεται να αποκτήσει και το σήμα-brand name του σταθμού πακέτο με την ταινιοθήκη και να μεταφέρει το Mega ξανά στις ελεύθερες πλατφόρμες εκεί που αυτή τη στιγμή εκπέμπει το «αδερφάκι» του ΑΝΤ1, το Μακεδονία TV.

    Το Μακεδονία ΤV ήταν ο μόνος σταθμός που άλλαξε εγκαίρως το πρόγραμμά του στις απαιτήσεις των θεματικών καναλιών, οπότε εκπέμπει ακόμα κανονικά πανελλαδικά, πριν προκηρυχθεί επίσημα ο διαγωνισμός για τις εθνικής εμβέλειας θεματικές άδειες.

    Σε EDITION OSmini μετά απο αναβάθμιση σε image satdreamgr-5 οι υπότιτλοι στα κανάλια της DISCOVERY εμφανίζονται πλέον κανονικά!

    Γειά φίλε μου στον Mini ποιά ακριβώς εκδοση εβαλες και δουλεύουν οι υπότιτλοι η τελευταία στο site είναι η Satdreamgr-5-osmini-20170415.zip , αυτήν εβαλες΄?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Είχα την έκδοση Satdreamgr-5-osmini-20180712.zip στην οποία έκανα αναβάθμιση on line