Posts by hercoulis

    Καλησπέρα.

    Για τη μεταφορά των καναλιών υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα γρήγορο εκτός από το dreamboxedit?

    To τελευταίο με έχει σκάσει και δεν κατεβάζει τα αγαπημένα από το δέκτη.

    Πάτησα αποσφαλμάτωση έσβησα και λίστες, αλλά παίρνω συνέχεια το παρακάτω μήνυμα.

    Καλησπέρα σας !! Είμαι εντελώς άσχετος απο δορυφορικά και βέβαια θέλω την βοήθεια σας . αυτή την στιγμή έχω νοβα και σκέφτομαι να μείνω μονο με το ιντερνετ . με ενδιαφέρουν ολα τα καναλιά της DIGEA ,παιδικά και αθλητικά(κυριως ποδοσφαιρα) . ποιον δέκτη μου προτείνετε μεχρι 120 - 150 ευρω και την άλλα θα χρειαστεί (lnb κ.α.) .αν βέβαια με το πιατο της νοβα μπορω να κάνω δουλειά . ελπίζω να τα είπα σωστά και σας ευχαριστώ εκ των προτέ


    Καλησπέρα σας !! Είμαι εντελώς άσχετος απο δορυφορικά και βέβαια θέλω την βοήθεια σας . αυτή την στιγμή έχω νοβα και σκέφτομαι να μείνω μονο με το ιντερνετ . με ενδιαφέρουν ολα τα καναλιά της DIGEA ,παιδικά και αθλητικά(κυριως ποδοσφαιρα) . ποιον δέκτη μου προτείνετε μεχρι 120 - 150 ευρω και την άλλα θα χρειαστεί (lnb κ.α.) .αν βέβαια με το πιατο της νοβα μπορω να κάνω δουλειά . ελπίζω να τα είπα σωστά και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .

    Καλησπέρα.

    -Για να ευχαριστηθείς δορυφορική θα πρέπει να κάνεις τα βασικά.

    Κρατάς πιάτο lnb και καλώδιο από το ελληνικό πακέτο και αγοράζεις ένα δέκτη απλό, ίσως με περισσότερο διάβασμα και λίνουξ, (πχ edision, octagon, amiko, κλπ με περίπου 60/70 ευρώ - linoux 100+) και με τα υπόλοιπα 50 θα πάρεις ένα μοτέρ diseqc 1.2.

    Πιστεύω πως όσο και να μη το κατέχεις, ένα τόξο 42Ε εως 3Ε θα το βγάλεις.

    Προϋποθέσεις: 1) Τέλος τα ελληνικά, πχ κινούμενα σχέδια, αφού καταργείς το ελλ. πακέτο. 2) πρόσβαση σε ταράτσα για τις όποιες μικροεπεμβάσεις στο πιάτο, & 3. σταθερή & κάθετη βάση με το έδαφος για το πιάτο, αν και πιστεύω πως θα έχει κάνει μια κάθετη βάση ο ηλεκτρονικός.

    Τα πιάτα από τα ελλ. πακέτα είναι μικρά και ελαφριά.


    -Μια άλλη λύση είναι να πάρεις ένα λινουξ δέκτη (ακόμη και μεταχειρισμένο) και με το ελληνικό sdg8 image θα έχεις, όλα τα ελληνικά κανάλια και μπορεί και κινούμενα σχέδια από την εφαρμογή Greekstream tv χάρη στην ομάδα που την επιμελείται και τους ευχαριστούμε γι'αυτό, και βάζεις το πιάτο: ή στις 1.9Ε και ίσως πιάσεις και digea, ή σε κάποιο ανατολικό δορυφόρο.

    -Αυτά και αν δε κατάλαβες κάτι ρώτα αλλά σε πια περιοχή βρίσκεσαι και δεν έχεις ελληνικά κανάλια?

    Βάλε ένα free VPN extension στον browser σου αν δεν έχεις paid, ρύθμισε μια ιταλική ip και θα δουλέψει.

    Εννοείς να κατεβάσουμε ένα δοκιμαστικό για 30 μέρες?

    Δεν έχω πειραματιστεί με το vpn γιαυτο και η χαζοερώτηση.

    π.χ. βλέπω πως έχει ο opera, το άνοιξα από τις ρυθμίσεις αλλά η επιλογή του είναι από την Ευρώπη γενικά και όχι Ιταλία αποκλειστικά.

    & εγώ ψάχνω για δέκτη αλλά τον octagon λίγο που τον δούλεψα δε μου άρεσε. Άλλα τι άλλων κανάλια μου έβγαζε στην αναζήτηση.

    Ο zero 4k ενώ είναι καλοί δέκτες οι vu, δεν έχει οθόνη μπροστά, ο uno 4k λένε πως το fbc τιούνερ δεν είναι τόσο καλό στις αδύνατες λήψεις.

    Τον εντίσιον ΜΙΟ τον θεωρώ υπερεκτιμημένο... & επειδή έχω και εγγραφές σε ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, κοιτάω κάτι σε Ζgemma H7C 4k αλλά δε τον ξέρω καθόλου και διστάζω.

    Δε μου αρέσει πάντως αυτή η φιλοσοφία του "φυτεμένου" image στο δέκτη γι'αυτό επιμένω προς vu+..


    Γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί στις λίστες καναλιών έχασα το αναγραφόμενο όνομα του καναλιού και μου γράφει DVB service, αλλά το κανάλι υπάρχει.

    Όταν το περάσω με ζάπινγκ το κανάλι, εμφανίζεται το όνομα, αλλά αυτό πρώτη φορά μου τυχαίνει σε όλες σχεδόν τις λίστες αγαπημένων.

    vu solo2 & sdg 8.

    Τροποποίησα το μήνυμα πάνω για κατανόηση . Ο μικρό συντονισμός (2) έχει λόγο ύπαρξης τη χειροκίνητη ρύθμιση του τόξου.
    Αν τo έχεις με usuals (1) πρέπει να κανείς αυτό που σου έγραψε ο George. Γιατί δε σου επιτρέπει όμως να αλλάξεις τις συντεταγμένες από τη ρύθμιση tuner δε ξέρω.


    Κάτι άλλο, δοκίμασε κ σε άλλους δορυφόρους μικρό συντονισμό να δεις, στα ανατολικά πρέπει να ανεβάζει το σήμα.

    -1 Αν το τόξο το έχεις ρυθμίσει με usals τότε δεν γίνεται.

    -2 Αν έχεις ρυθμίσει χειροκίνητα ένα ένα τους δορυφόρους, τότε μπορείς σε ένα δορυφόρο που δε βρίσκεις με μικροσυντονισμό να σου τον βρει με το usals.


    Εκτός, αν κατάλαβα κάτι άλλο, ή έχει βρει κάποιος τον τρόπο και θα ενδιέφερε και μένα γιατί να συντονίζεις πάνω από 50 δορυφόρους δεν είναι και εύχρηστο.